Телешко с масло и лук в доматен сос
Задушени телешки хапки в доматен сос с лук и чушки.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 1 кг телешко месо
- 700 г лук
- 50 г масло
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1 с.л. сол
- 1/2 ч.л. червен сладък пипер
- 1 ч.л. сух кориандър
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. сух босилек
- 1/2 ч.л. суха мента
- 1 ч.л. чубрица
- 2 дафинови листа
- 250 г сладки червени чушки
- 700 г домати
- люто чушле по желание
- пресен магданоз или кориандър за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на хапки, а лука - на полумесеци.
2. Сгорещете олиото на силен огън в голям и дълбок тиган, който си има капак. Гответе хапките в него 4 минути като бъркате, за да се запечатат от всички страни.
3. Добавете лука, гответе и бъркайте 2-3 минути докато се размеша добре с месото, а то пусне вода. След това намалете огъня на слаб към умерен, разтопете маслото в ястието, сложете капака и оставете да къкри 40 минути.
4. През това време измийте доматите, по желание обелете и нарежете на малки кубчета. Наситнете и чушките и си намачкайте чесъна.
5. Овкусете с изброените подправки, чесъна, доматената паста и изчакайте да закъкри. Добавете чушките, кипнете отново, сипете доматите и пак кипнете. Оставете под капак на същата температура за още 40 минути.
6. Махнете дафиновите листа, прибавете наситнени люти чушлета по желание и листа магданоз или кориандър. Опитайте на подправки и при необходимост добавете още.
7. Сервирайте с поръска от листа пресен магданоз или кориандър.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ