Телешко по тайландски
Средно | Порции 2
| Видяна: 2813
Телешки бут в кокосово мляко и рибен сос.
Необходими продукти:
- 500 г телешки бут, тънко нарязан
- 1 консерва кокосово мляко
- 230 - 400 г тайландско къри
- 2 с.л. рибен сос
- 2 с.л. захар
- 1/3 връзка босилек (едро нарязан)
- 1 лимонова трева, нарязана по дължина
- сол, чесън, черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте месото за около 20 мин. в сол, чесън и черен пипер.
2. Сложете 1/2 консерва кокосово мляко в тенджерка и оставете да заври на слаб огън.
3. Разтворете кърито в кокосовото мляко като разбърквате.
4. Добавете рибения сос и захарта.
5. След като заври леко, сложете нарязания босилек и лимоновата трева.
6. Добавете месото с останалата консерва кокосово мляко.
7. Увеличете огъня до умерен и разбърквайте докато заври отново.
8. Поднесете.
Най-важните съставки
босилек, захар, кокосово мляко, лимонова трева, рибен сос, сол, сол и пипер, тайландско червено къри, телешко, черен пипер, чесън на прах
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ