Регистрация

Телешки флнстек на шиш по азиатски

Телешки флнстек на шиш по азиатски
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1137

Телешки шишчета по азиатски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 фланстек (около 500-800 грама)

За маринатата:

  • 1/4 ч.ч. соев сос
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 глави шалот
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. шрирача или друг лют сос
  • 1 ч.л. рендосан пресен джинджифил
  • клечки за шишчета

Начин на приготвяне:

1. Изтънете стека така, че дебелината му да е не повече от 1 см. След това нарежете на дълги лентички с ширина около 5 см. и дължина до 25 см. Всяка лентичка ще е отделно шишче, затова не ги скъсявайте прекалено.

2. Направете маринатата като смесите соевия сос със сусамовото олио, наситнените чесън и шалот, рендосания на ситно джинджифил, кафявата захар и лютия сос. Разбъркайте много добре.

3. Прехвърлете мръвките в плик със зип и залейте с маринатата. Разклатете и приберете в хладилник за 2 часа или докато дойде моментът на печенето. През това време накиснете шишовете във вода, ако са дървени. Така няма да загарят.

4. Всяка лентичка месо нанижете на шиш под формата на ветрило. Шишовете печете по около 1:30 до 2 минути от страна на силно сгорещена плоча или барбекю.

5. Поднесете с любимия си сос.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта