Регистрация

Телешки стек с рукола и патладжан

Телешки стек с рукола и патладжан
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3415

Телешка пържола със зеленчуци и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 средни телешки стека, овкусени
  • 1 голяма шепа рукола
  • 2 с.л. пармезан, настърган
  • 1 среден патладжан, нарязан
  • 2 средни домата, нарязани на кубчета
  • 2 ч.л. сушен риган
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 3 стръка мащерка
  • 3 цели скилидки чесън, 2 обелени и нарязани

Начин на приготвяне:

1. В сгорещен тиган прибавете малко зехтин Extra Virgin, прибавете и нарязания чесън, патладжаните и ригана. Сотирайте и разбърквайте 7 мин. Прибавете доматите и балсамовия оцет и сотирайте още 10 мин. Заделете.

2. В сгорещен незалепващ тиган, поръсете малко олио и настърган пармезан, колкото да покрие повърхността на съда. Изпържете до златисто. Изключете котлона и оставете да се охлади. С щипки извадете слоя сирене от тигана и заделете върху хартиена кърпа.

3. Запечете на силен огън пържолите, цялата скилидка чесън и мащерката в сгорещен тиган. Печете пържолите по 4 мин. на страна, като добавяте с лъжица олио от запечения чесън и мащерка. Увийте стековете във фолио и махнете чесъна и мащерката. След 10 мин. махнете фолиото и нарежете стековете на филийки.

4. Поднесете върху рукола и поръсени с патладжанова салца и пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта