Регистрация

Телешки ребра с картофи и моркови

Телешки ребра с картофи и моркови
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3743

Телешко с винен сос, зеленчуци и мащерка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг телешки ребра с месо (насечени)
  • 1 ч.ч. червено сухо вино
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 клонки мащерка
  • 2 дафинови листа
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. олио
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 2 ч.ч. телешки бульон
  • 6 картофа
  • 2 големи моркова
  • 2-3 стебла целина
  • пресен магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете червеното вино, наситнените лук и чесън, клонка мащерка, дафиновите листа, сол и пипер. След това поместете ребрата вътре като хубаво ги покриете с маринатата. Приберете в хладилник за няколко часа до денонощие.

2. Извадете ребрата от маринатата и ги запържете в сгорещеното олио от всички страни само колкото да се запечатат. Добавете и брашното и щом започне да потъмнява, прехвърлете съдържанието на тигана в тава. Прецедете маринатата и залейте с нея ребрата отгоре. Добавете оцета и втората клонка мащерка.

3. Залейте с бульона, завийте с фолио или поставете капак и гответе на 160 градуса за 3:30 часа.

4. Картофите, морковите и целината нарежете на полумесеци. След като времето за готвене на бавен огън е изминало, добавете върху месото зеленчуците, поръсете със сол и отново завийте с фолио. Оставете да се готвят за 30 минути на 180 градуса. След това развийте фолиото и гответе още 10-тина минути - докато картофите са напълно готови.

5. Поднесете с поръска от пресен магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта