Телешки кюфтета на шиш
Печени кюфтета от телешко с гарнитура от булгур и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 02.07.2018
Кюфтета с гарнитура - любима традиция за наяждане, която Лора и Стоян превръщат в интересна и различна рецепта. Кюфтетата се правят от смляна телешка плешка, ухаят на мента и се пекат на шишчета, а гарнитурата обединява салата и въглехидрат в едно.
Започваме с направата на апетитни телешки кюфтенца като смляното месо се смесва с настинени пресен лук, магданоз и прясна мента. Овкусява се със сол, черен и червен пипер и се замесва. От получената смес се оформят малки топчета, които се редят по шишчета с отстояние. А после се запичат на фурна за 10-тина минути.
Булгурът за гарнитурата се сварява и отцежда от водата. Смесва се с наситнени червен лук и магданоз, нарязани на кубчета краставици и домати, овкусява се със сумак и сол и се поръсва с натрошено бяло сирене. Гарнитурата се смесва добре и се сервира с шишчетата. Ето как можете да се нахраните и без хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ