Телешки дроб с лук и качамак
Лесно | Порции 4
| Видяна: 2444
Дроб по италиански върху канапе от полента.
Бон Апети
Излъчен на 23.03.2016
Придържаме се към оригинална италианска рецепта за телешки дроб, позната в кулинарните среди под името Фегато ала Венециана или Дроб по венециански. В соса на запръжка от лук, масло и зехтин се пържат кубчетата черен дроб, след което се смесват с вече карамеления лук и се подправят със салвия. След това се поднасят върху полента или качамак с пилешки бульон - така бързо и лесно спретвате изискано засищащо ястие с неустоими вкус и визия.
Най-важните съставки
грис, зехтин, лук, масло, пилешки бульон, салвия, сол, сол и пипер, царевично брашно, царевично нишесте, черен дроб, черен пипер
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ