Телешки гулаш без чушки
Телешко с лук и брашнен сос.
Необходими продукти:
- 700 г телешко месо без жилки
- 2 глави лук
- 1 с.л. брашно
- 3 с.л. доматен концентрат
- сол и пипер на вкус
- 3 с.л. растителна мазнина (олио, зехтин)
- 2 дафинови листа
- 250 мл топла вода
Начин на приготвяне:
1. Измийте месото и го нарежете на кубчета.
2. Обелете и наситнете лука.
3. Сгорещете зехтина в дълбок тиган, добавете месото и го гответе докато се запечата.
4. Добавете лука и гответе още малко докато лука започне да покафенява.
5. Посипете с брашното и гответе съвсем кратко докато започне да се препича.
6. Изсипете топлата вода, разбърквайте докато брашното се разтвори и после сложете сол, пипер и дафиновите листа.
7. Накрая добавете доматения концентрат, разбъркайте хубаво, намалете огъня и оставете да се готви на средна степен под капак за един час.
8. Поднесете с гарнитура от варен ориз, картофено пюре или паста. Можете да сервирате и пресни зеленчуци.
Да ви е сладко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ