Гулаш с агнешко и картофи
Яхния с агнешко, картофи и домати.
Необходими продукти:
- 1 кг агнешко месо
- 100 г бекон
- 1 глава лук
- 2 домата
- 1-2 скилидки чесън
- 450 г картофи
- 100 г замразена грах
- 250 мл зеленчуков бульон
- 3 с.л. готварска сметана
- дафинов лист
- сол и пипер
- мащерка (по възможност прясна)
- олио
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на хапки, овкусете със сол и пипер и си направете заготвки и с останалите продукти. Наситнете лука и чесъна бекона нарежете на кубчета, картофите обелете, нарежете на кубчета и накиснете във вода, за да не потъмнеят. Доматите обелете и рендосайте.
2. Сгорещете в тенджера 2-3 с.л. олио и запечатайте мръвките. Извадете ги в чиния.
3. На тяхно място добавете бекона, гответе 4 минути на умерен огън, добавете лука и чесъна и гответе още малко.
4. Налейте бульона, добавете картофите, листенца мащерка и дафиновия лист. Налейте доматите и върнете месото в ястието.
5. Оставете да къкри под капак 40 минути. Опитайте една мръвка и един картоф - ако са готови, махнете от огъня. Ако ли не - гответе още колкото трябва. Малко преди да махнете от огъня, добавете грахта и сметаната.
6. Поднесете топло с украса от колнки мащерка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ