Регистрация

Телешка шкембе чорба

Телешка шкембе чорба
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 5493

Супа от телешко шкембе с масло и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг телешко шкембе
  • 1 малка глава кромид лук
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2-3 супени лъжици олио
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 литър прясно мляко
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 3 скилидки чесън
  • 1 кафена чаша оцет
  • лют червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Идеално измиваме и изчистваме телешкото шкембе и го слагаме да се вари до пълното му омекване. Изваждаме го от бульона и го нарязваме на дребни парчета.

Самия бульон оставяме да се охлади, отстраняваме лоените съставки от него и старателно го прецеждаме. Лукът се настъргва на ситно ренде и се задушава в олиото и маслото, добавя се брашното и се пържи до златисто. Маха се от огъня и се пръжва и червеният пипер. С непрекъснато бъркане доливаме постепенно прясното мляко и около 1 литър от бистрия вече бульон. Като заври сместа, в нея пускаме вече нарязаното шкембе и овкусяваме със солта и черния пипер. Оставаме да поври още около 7-8 минути и махаме от огъня.

В  чаша пресоваме скилидките чесън и ги заливаме с оцета. Така получаваме чеснова подправка, с която сервираме шкебето. По желание се добавя и лют червен пипер.

шкембе чорба с чесън , оцет и лют пипер

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта