Зеленчукова супа трезве с шкембе
Лесно | Порции 6
| Видяна: 2001
Швейцарска винена супа със зеленчуци и шкембе чорба.
Бон Апети
Излъчен на 09.02.2016
Богата шкембе чорба по швейцарска рецепта се казва бусека. Освен телешкото стомахче тази супа няма нищо общо с любимата на българина трезве чорба, защото млечният й сос тук е от червено вино, а в състава на ястието влизат много зеленчуци като домати, зеле и картофи както и бял боб за пълно засищане. Супата се готви с пилешки бульон и къкри на бавен огън, за да даде шанс на продуктите да смесят вкусовете си в уникална симбиоза.
Най-важните съставки
боб, бял боб, вино, домат, зеле, зехтин, картофи, консерва белени домати, консерва домати, моркови, пилешки бульон, праз лук, риган, свинско шкембе, сол, сол и пипер, целина, червено вино, черен пипер, чесън, шкембе
Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ