Телешка супа с картофи и боб
Супа с месо, картофи, зрял и зелен фасул.
Необходими продукти:
- 300 грама телешко месо
- 1,2 литра вода
- 2 дафинови листа
- 2 сухи телешки бульончета
- 2 картофа
- 200 грама зелен фасул
- 1-2 с.л. наситнени листа целина или магданоз
- 200 грама отцеден боб от консерва (най-добре червен)
Начин на приготвяне:
1. Сварете телешкото с дафиновите листа във водата като периодично изгребвате пяната. Щом месото е готово, извадете го от бульона и го отделете настрана да се охлади. Оставете бульона да къкри.
2. Добавете в него сухите кубчета и, ако желаете, още малко вода. Извадете дафиновите листа.
3. Изсипете нарязаните на кубчета картофи и щом се сварят наполовина, добавете и накъсаните шушулки зелен фасул.
4. Месото нарежете на малки хапки и върнете в супата. Добавете и отцедените зърна червен боб. Оставете да къкри заедно за 10-15 минути.
5. На изключен котлон прибавете и наситнените зелени листа. Опитайте на вкус и ако прецените, че има нужда от още подправки - сложете каквото ви харесва. Размешайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ