Тарталети със сметана
Сметанова тестена закуска.
Необходими продукти:
- 600 г готова коричка за пай, на стайна температура
- 6 жълтъка
- 120 г захар
- 350 мл сметана, на стайна температура
- канела на прах
- пудра захар
- маргарин за намазване
Начин на приготвяне:
1. Пригответе коричките за пая като ги извадите от опаковката и ги разделите и загрейте предварително фурната на висока температура.
2. Намаслете хубаво малки алуминиеви формички за кексчета с маргарин и сложете коричките в тях, като изрежете излишното по краищата.
3. В тиган смесете сметаната със захарта и жълтъците. Разбъркайте хубаво с дървена лъжица.
4. Варете сместа на умерена температура, като бъркате непрекъснато с тел, докато започнат да излизат балончета.
5. Напълнете формичките с тази смес и ги сложете в предварително загрятата фурна.
6. Оставете тарталетите да се изпекат бързо до златисто и извадете от фурната. Оставете да се охладят за известно време, преди да ги извадите от купичките.
7. Поръсете с канелата на прах и пудрата захар. Може да сервирате топли или студени.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ