Тайландска салата с говеждо - Юм Неуа
Телешко месо деликатно наднича измежду свежи зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 краставици
- 1 червена чушка камба
- 2 чушки холапеньос (или тайландски люти чушки)
- шепа кориандър
- 1 малка глава червен лук
- 1 глава маруля
- 3 пържоли от говеждо филе
За дресинга:
- ¼ чаша соев сос
- ¼ чаша оризов оцет
- 2 бр. лайм
- 2 ч.л. захар
- черен пипер
- 1 ч.л. рибен сос
- 1 ч.л. бял пипер
Начин за приготвяне:
1. Овкусете пържолите със сол и черен пипер.
2. Загрейте в стоманен тиган с незалепващо покритие малко зехтин, докато започне да дими.
Запечатайте пържолите за малко от всяка страна. Ще разберете, че са готови, когато можете да ги вдигнете с щипки без те да залепват за тигана.
3. Печете пържолите на 180 градуса за 7 минути. Наблюдавайте ги внимателно, докато станат средно изпечени. Не трябва да са прекалено препечени. Извадете ги малко по-рано, увийте във фолио и оставете да престоят.
4. Разбийте дресинга с тел.
5. Нарежете съставките за салатата и смесете всичко заедно. Поръсете салатата с бял пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ