Регистрация

Тайландска салата с говеждо - Юм Неуа

Тайландска салата с говеждо - Юм Неуа
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3302

Телешко месо деликатно наднича измежду свежи зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 краставици
  • 1 червена чушка камба
  • 2 чушки холапеньос (или тайландски люти чушки)
  • шепа кориандър
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 глава маруля
  • 3 пържоли от говеждо филе

За дресинга:

  • ¼ чаша соев сос
  • ¼ чаша оризов оцет
  • 2 бр. лайм
  • 2 ч.л. захар
  • черен пипер
  • 1 ч.л. рибен сос
  • 1 ч.л. бял пипер

Начин за приготвяне:

1. Овкусете пържолите със сол и черен пипер.

2. Загрейте в стоманен тиган с незалепващо покритие малко зехтин, докато започне да дими. 
Запечатайте пържолите за малко от всяка страна. Ще разберете, че са готови, когато можете да ги вдигнете с щипки без те да залепват за тигана.

3. Печете пържолите на 180 градуса за 7 минути. Наблюдавайте ги внимателно, докато станат средно изпечени. Не трябва да са прекалено препечени. Извадете ги малко по-рано, увийте във фолио и оставете да престоят.

4. Разбийте дресинга с тел.

5. Нарежете съставките за салатата и смесете всичко заедно. Поръсете салатата с бял пипер.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта