Сьомга с пържени спагети по азиатски
Маринована сьомга в чесън и джинджифил.
Необходими продукти:
- филе от сьомга
- соев сос
- настърган чесън
- мед
- мирин
- фъстъчено масло
- дистилиран оцет
- сусамово олио
- олио от канола
- черен пипер
- настърган джинджифил
- глава лук
- пълнозърнести спагети
- червена сладка чушка/зелена сладка чушка
- моркови
- препечени сусамови семена
На маринатата за сьомгата:
- соев сос
- настърган чесън
- настърган джинджифил
- мед
- мирин
- пипер
Начин на приготвяне:
Филетата трябва да престоят в марината за поне 3 часа. След това изпечете на 200°С, като поливате със соковете, докато месото се втвърди и стане златисто отвън.
На спагетите:
1. В купа разбъркайте 1/3 ч.ч. соев сос, 1/4 ч.ч. фъстъчено масло, 1/8 ч.ч. дистилиран оцет, 1/8 ч.ч. мирин, 4 ч.л. сусамово олио, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. олио от канола и смлян пипер.
2. Загрейте уок и прибавете 4 ч.л. зехтин. Сотирайте 1 скилидка чесън (счукан), 1 ч.л. джинджифил (настърган) и 1 средна глава лук (ситно нарязан). (Междувременно сварете 500 г спагети в подсолена вода до омекване.)
3. Прибавете 1/2 червена чушка (тънко нарязана), 1/2 зелена чушка (тънко нарязана) и 1 ч.ч. нарязани на жулиени моркови. Гответе 1 мин.
4. Бързо прибавете сварените спагети в уока и покрийте със соса. Гответе около 1 мин. Прехвърлете в чиния за сервиране.
5. Поръсете с препечени сусамови семена и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ