Сьомга по азиатски с пържени спагети
Филе от сьомга върху канапе от паста.
Необходими продукти:
- 2 филета от сьомга около 500 г общо
- соев сос
- 4 скилидки чесън
- настърган джинджифил
- мед
- мирин
- пипер
- 2 порции спагети или друга паста по избор
Начин на прготвяне:
1. Мариновайте филетата от сьомга поне за 3 часа в смесените соев сос, чесън, джинджифил, мед, мирин и пипер и печете на 200 градуса в част от маринатата.
2. Сварете спагетите или пастата ал денте и ги изсипете в предварително загрят на много висок огън тиган или плоча, като ги бъркате постоянно за няколко минути докато се запържат. Ако е необходимо - досипвайте мазнина (олио).
3. Сервирайте спагетите като основа, върху която да полегнат филетата от сьомга. Ако е останал сос от печенето, разпределете го върху ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ