Регистрация

Сьомга на уок по норвежки

Сьомга на уок по норвежки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4502

Задушена сьомга със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета от сьомга, обезкостени, по около 200 г всяко
  • глава лук
  • 1 голям морков
  • 1 зелена чушка, нарязана на тънки ивици
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки ивици
  • 1 ч. ч. броколи
  • 1 ч. ч. карфиол
  • 2 с. л. сладък чили сос или подлютен кетчуп
  • 1 с. л. соев сос
  • сол на вкус
  • олио за пържене

Начин на приготвяне: 

1. Загрейте олиото в уок, изсипете нарязания на ситни кубчета лук, броколито, карфиола, моркова и чушките, и пържете около 5 минути.

2. Нарежете филетата от сьомга на ленти - около 4-6 см. дълги и ги сложете върху зеленчуците.

3. Увеличете огъня и добавете соевия сос, чили соса и сол на вкус, разбъркайте и оставете рибата да се задуши за още 5 мин.

4. Сервирайте с препечен хляб, картофено пюре или ориз.

 

Снимка: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта