Сьомга на тиган с гарнитура и уасаби
Риба с картофи, гъби и подправки.
Необходими продукти:
За соса:
- зехтин
- 1 зелена ябълка, почистена и фино нарязана
- 2-3 домата, почистени от семената и нарязани на кубчета
- 1 глава червен лук, фино нарязан
- 1 скилидка чесън, наситнен
- 1 голямо зелено чили, почистено от семената и фино нарязано
- 1 малко червено чили, почистено от семената и фино нарязано (но може и без него, ако не обичате толкова люто)
- сокът на 1/2 лимон
- сол и пипер на вкус
За сьомгата:
- зехтин
- 4 филета от сьомга
- лимонoв сок
- 4 шепи гъби, едро нарязани
- чесън, нарязан на филийки
- балсамов оцет
- 4 намачкани сварени картофа
- уасаби
- масло
- мляко
- 4 аспержита
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти за салцата. Можете да го направите и предварително, за да се обединят по-добре вкусовете.
2. Мариновайте сьомгата със зехтин, лимонoв сок, сол и пипер. Изпържете на тиган филетата, като по желание ги оставите розови в средата. Дръжте на топло във фурната.
3. Смесете малко масло и мляко заедно при пюрето от картофа и добавете уасаби на вкус.
4. Сгорещете зехтин в тенджерка и сотирайте гъбите с нарязания чесън и балсамов оцет на вкус. Овкусете със сол и пипер.
5. Бланширайте аспержите в кипяща вода или ги сотирайте за кратко в малко зехтин или масло.
6. Подредете в чиния картофеното пюре с уасаби, аспержите, сьомгата и гъбите и покрийте с малко салца. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ