Сьомга и аспержи в сос от извара и череши
Спирали от сьомга и аспержи, заляти с апетитен сос.
Необходими продукти:
- 400 г филе сьомга без кожа
- пресни аспержи
- пресен босилек
- 3 или 4 пресни череши
- половин чаша извара
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. мед
- едра морска сол
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Осолете филетата сьомга с едра морска сол и навийте аспержите вътре в тях (като спирала).
2. Сгответе на пара сьомгата, в „легло” от пресен босилек, за 15 минути.
3. Междувременно, пригответе изварата и соса от череши и накъсате малко листа пресен босилек и нарежете черешите (без костилките) на малки парченца.
4. В купа, смесете изварата, черешовия сос, зехтина и меда и после добавете накъсания пресен босилек и парченцата череши.
5. Овкусете по желание със сол и млян пипер.
6. Подредете спиралите от сьомга и аспержи на чинии и залейте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ