Регистрация

Сърнешко месо с дюли

Сърнешко месо с дюли
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 10215

Мариновано дивечово месо с моркови и дюли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г крехко сърнешко месо
  • 3 дюли, големи и по-възможност сладки и узрели
  • 5 с.л. олио
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 глави кромид лук
  • 5 зърна карамфил
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 3 зърна бахар
  • 1 морков 

За маринатата:

  • морков
  • чесън
  • лук
  • целина
  • вода
  • оцет
  • сол
  • дафинов лист
  • карамфил
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Преди да сготвите дивечовото месо, трябва да го мариновате. За маринатата използвайте целина, моркови, чесън и лук. В съда за мариноване смесвате 1 литър вода, 300-400 гр оцет и сол. Добавяте нарязаните зеленчуци и дафиновия лист, карамфила, черения пипер. Захлупвате тенджерата с капак и слагате на котлона. Когато течността заври, температурата се регулира за да не ври прекалено силно и това продължава около 10 минути. През цялото време тенджерата трябва да е захлупена, за да не се изпарява течността. След като свалите от котлона маринатата, оставете я да се охлади и чак тогава залейте с нея месото. Съхранявате го в хладилник за 24 часа.

2. Нарязвате маринованото сърнешкото месо на парчета и го задушавате с малко мазнина, за около 30 мин. на умерен огън. Добавяте към него и нарязания на ситно морков.

3. След като се изпари водата, която месото и морковите сами пускат, добавяте брашното и червения пипер и доливате един литър вода. На този етап може да овкусите със сол на вкус, да добавите бахара, дафиновия лист и карамфила. Така задушавате още 30 мин.

4. Нарязвате дюлите на средно големи парчета и ги прибавяте към ястието и с тях къкри още 20 мин.

5. Накрая на изключен котлон добавяте и черния пипер.

 

Добър апетит!

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта