Регистрация

Суши салата с уасаби и раци

Суши салата с уасаби и раци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4230

Японска шарена салата с морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. суров суши ориз
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 1 оранжева сладка чушка
  • 1 краставица
  • 1 морков
  • 1 с.л. оризов оцет
  • 1/2 ч.ч. светъл соев сос
  • 1/2-1 ч.л. уасаби
  • 2 листа пресни кори за суши от водорасли
  • 1 ч.ч. рачешки рулца (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза и го охладете за 5 мин.

2. През това време нарежете трите вида чушки на средно големи квадрати.

3. Нарежете краставицата на филийки, без да я белите, след това нарежете всяка филийка на четвъртинки.

4. Настържете моркова.

5. Прибавете оризовия оцет при ориза и разбъркайте.

6. Сложете всички зеленчуци при ориза и отново разбъркайте.

7. Смесете в буркан с капачка соевия сос и уасабито до пълна хомогенност.

8. Налейте така получения сос в купата с ориза.

9. Натрошете корите водорасли върху салатата.

10.  По желание украсете с рачешки рулца и поднесете с джинджифил от туршия.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта