Суфле със зелен чай
Изискан десерт с крема сирене и билки.
Необходими продукти:
- 300 г крема сирене
- 50 мл мляко
- 90 г захар
- 3 жълтъка
- 30 г царевично нишесте
- 3 с.л. сок от лимон или лайм
- 1 с.л. коантро (по желание)
- 3 белтъка
- зелен чай на прах
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците с половината захар на сняг.
2. Разбийте крема сиренето на крем и прибавете млякото. Разбъркайте хубаво.
3. Прибавете останалата захар.
4. Прибавете жълтъците, един по един, като разбърквате хубаво след всеки.
5. Сложете царевичното нишесте, но не разбивайте прекалено много.
6. Прибавете лимоновия сок и коантрото.
7. С метална лъжица (защото металът ще остави белтъците пухкави), смесете малко по малко разбитите белтъци до получаването на хомогенна смес.
8. Смесете зеления чай с 1 с.л. от тази смес и заделете.
9. Ако сте решили да използвате блат, го притиснете по дъното на съда, в който ще печете и изсипете отгоре крема.
10. Накапете точици от сместа със зеления чай отгоре и внимателно разбъркайте с върха на ножа под формата на спирала или по друг предпочитан начин.
11. Сложете да се пече на 180ºC във фурната до готовност.
12. Оставете да се охладят в изключената фурна и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ