Сурови сладки с фъстъчено масло
Бисквити без печене с фъстъчено мясло, ядки и канела.
Необходими продукти:
- 1 чаша кафява захар
- 60 г масло
- 1/4 чаша мляко
- 1/2 буркан фъстъчено масло – трябва да бъде хрупкаво
- 2 чаши овесени ядки
- 1 с. л. канела
- 1 с. л. екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
1. Изсипете захарта, маслото и млякото в тиган и оставете сместа да ври на слаб огън. Разклащайте от време на време тигана.
2. След като захарта се разтопи, изключете котлона, без да отстранявате тигана. Добавете фъстъченото масло и разбъркайте добре с шпатула.
3. Отстранете тигана от котлона и изсипете овесени ядки, канелата и екстракта от ванилия. Разбъркайте всички съставки заедно и оставете сместа за една минута.
4. Вземете лъжица за сладолед или две обикновени лъжици, с които да оформите отделните сладки. Слагайте всяка сладка поотделно в тава за печене на сладки, покрита с готварска хартия. Оставете да престоят при стайна температура за не по-малко от 10 минути.
Аз лично слагам тавата да престои в хладилника поне 10 минути. Обичам ги поднесени с горещо кафе. Децата с радост биха ги консумирали с мляко. Тези сладки наистина се приготвят много лесно. След като схванете същината на рецептата, може да добавяте шоколадови парченца, различни ядки, подправки или дори бонбони маршмелоу.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ