Регистрация

Сурови сладки с фъстъчено масло

Сурови сладки с фъстъчено масло
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 7388

Бисквити без печене с фъстъчено мясло, ядки и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша кафява захар
  • 60 г масло
  • 1/4 чаша мляко
  • 1/2 буркан фъстъчено масло – трябва да бъде хрупкаво
  • 2 чаши овесени ядки
  • 1 с. л. канела
  • 1 с. л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

1. Изсипете захарта, маслото и млякото в тиган и оставете сместа да ври на слаб огън. Разклащайте от време на време тигана.

2. След като захарта се разтопи, изключете котлона, без да отстранявате тигана. Добавете фъстъченото масло и разбъркайте добре с шпатула.

3. Отстранете тигана от котлона и изсипете овесени ядки, канелата и екстракта от ванилия. Разбъркайте всички съставки заедно и оставете сместа за една минута.

4. Вземете лъжица за сладолед или две обикновени лъжици, с които да оформите отделните сладки. Слагайте всяка сладка поотделно в тава за печене на сладки, покрита с готварска хартия. Оставете да престоят при стайна температура за не по-малко от 10 минути.

Аз лично слагам тавата да престои в хладилника поне 10 минути. Обичам ги поднесени с горещо кафе. Децата с радост биха ги консумирали с мляко. Тези сладки наистина се приготвят много лесно. След като схванете същината на рецептата, може да добавяте шоколадови парченца, различни ядки, подправки или дори бонбони маршмелоу.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта