Овесен сладкиш с ядки
Гранела с шам-фъстък и кашу.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. овесени ядки
- 1 ч.ч. шам-фъстък
- 1 ч.ч. кашу
- 3 с.л. масло
- 6 с.л. захарен сироп
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 160°C.
2. Обелете шам-фъстъка.
3. Натрошете леко кашуто и шам-фъстъка с 1 ч.ч. овес в блендера.
4. Сгорещете маслото в тиган и когато се разтопи, прибавете захарния сироп и изчакайте да се загрее около 1 мин.
5. Прибавете ядките, овеса и разбъркайте хубаво с дървена лъжица, така че цялата смес да се покрие със сороп.
6. Намажете с масло тавичка за печене и излейте сместа в нея, като я загладите хубаво.
7. Сложете да се пече във фурната за 15 мин. до златисто-кафяво.
8. Оставете да се охлади за около 10 мин., защото иначе тестото ще се натроши, докато го режете.
9. Поднесете с хубав чай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ