Салата със сурово телешко
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1989
Салата с рукола, месо и пармезан.
Необходими продукти:
- 250 г пармезан, на стайна температура
- 450 г телешки стек или филе миньон, частично замразено
- пресен лимонов сок
- сол
- прясно смлян черен пипер
- около 4 ч.ч. рукола
- 100 мл зехтин Extra virgin
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пармезана с белачка за зеленчуци на тънки ленти.
2. С много остър нож, нарежете телешкото на много тънки, почти прозрачни филийки.
3. Подредете филийките, така че да се припокриват леко, върху четири охладени чинии.
4. Поръсете с лимон, щипка сол и пипер на вкус.
5. Отгоре подредете руколата.
6. Поръсете всяка порция с 2 с.л. зехтин и сиренето.
7. Поднесете веднага.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ