Супа топчета с картофи и целина
Супа Дани с кайма и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 250 г кайма
- 3-4 картофа
- 1 глава лук
- 2-3 моркова
- части от целина (корени и листа)
- шепа фиде
- 2-3 с.л. брашно
- сол
- черен пипер на вкус
- пикантина
- девисил
- пресен магданоз
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
1. В тенджерата запържете с олио лука и морковите, нарязани на кубчета. Накрая запържете малко и целината. Добавете около 3 литра вода.
2. Когато започне да кипи, добавете топчетата от каймата, които сте оваляли в брашното и обелените, нарязани на кубчета картофи.
3. Добавете подправките на вкус, без магданоза.
4. Оставете да поври около полвин час.
5. Останалото брашно разбийте с малко студена вода и го добавете в супата на тънка сткруйка при постояно разбъркване (внимавайте да не стане на топчета). Добавете начупеното фиде и варете за още 10 мин.
6. При сервиране поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ