Супа с цвекло, гъби и сметана
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 1716
Кореноплодна супа с гъби и без месо.
Бон Апети
Излъчен на 18.02.2016
Ако искате супа от цвекло, не е задължително да се хващате веднага за оригиналната рецепта за борш, която изисква дълго готвене и попълването в наличност на голям брои продукти. Ето опростен вариант на безмесната руска чорба, която отново е в лилаво заради цвеклото, но в нея влизат само още няколко съставки като сушени манатарки (или друг вид гъби по избор), мерудия, лимонв сок и сметана. След добавката на сол и пипер чорбата вече е готова за хапване.
Най-важните съставки
гъби, гъби манатарки, заквасена сметана, зехтин, квасена сметана, копър, лимон, лимонов сок, сметана, сол, сол и пипер, цвекло, целина, черен пипер, чесън
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ