Регистрация

Супа с топено сирене и гъби

Супа с топено сирене и гъби
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3427

Гъбена супа с картофи, моркови и сиренен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 л вода
  • 300 г топено сирене (на триъгълници или от кофичка)
  • 3 картофа
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 400 г гъби печурки
  • 5 с.л. растителна мазнина за пържене
  • куркума
  • сол и бял пипер (можете да опитате също с пипер меланж или да използвате черен пипер)
  • пресни зеленини за поднасяне (копър, магданоз, кориандър)

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги измийте хубаво. Нарежете картофите на стини кубчета.

2. Лука наситнете, а моркова почистете и рендосайте на едро.

3. Запържете лука до позлатяване в 2 с.л. растителна мазнина и после добавете и настъргания морков.

4. Кипнете водата и щом заври, добавете в нея топеното сирене на парченца. Размесвайте периодично докато се разтопи напълно.

5. Добавете в супата картофите и лучената запръжка. Оставете да се готви.

6. През това време нарежете гъбите на парчета и ги запържете в останалите 3 с.л. мазнина.

7. Когато картофите са се разварили, изсипете гъбената запръжка в супата. Сложете подправки на вкус.

8. Сервирайте супата украсена с пресни листа магданоз, копър или кориандър и любимия хляб.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта