Регистрация

Супа с телешко, цвекло и сини сливи

Супа с телешко, цвекло и сини сливи
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2090

Телешка супа с плодове и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама телешко месо за супа, сварено в 2 литра вода
  • 3 сухи кубчета телешки бульон
  • 2 глави цвекло
  • 100 грама корен от целина
  • 8 с.л. растителна мазнина
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 2 домата
  • 24 броя сини сливи без костилка (може и сушени)
  • кориандър и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Извадете месото от бульона и разтворете в течността сухите кубчета. Месото нарежете на малки хапки.

2. Наситнете целината, рендосайте цвеклото и сгорещете мазнината в тиган. Сините сливи (ако са сухи) залейте с вряла вода и оставете под капак да се раздуят.

3. Запържете първо цвеклото, после добавете и целината и пържете до хрупкавост. След това излейте съдържанието на тигана в тенджерата, върнете вътре и месото, добавете лимоновия сок и нарязаните сини сливи и оставете да кипне.

4. През това време обелете доматите и ги нарежете на едри кубчета. Оставете супата да ври 10 минути след кипването, добавете доматите и оставете да кипи още 5 мин.

5. Опитайте крайния резултат и добавете подправки на вкус.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта