Супа с раци и миди
Средно | Порции 3
| Видяна: 4346
Екзотична супа с гъби, рачешко и миди.
Необходими продукти:
- предварително сготвено рачешко месо, на парченца
- 4 миди, нарязани на кубчета
- 600 мл пилешки бульон
- 2 с. л. оризово вино
- 1 яйце, разбито
- 4 сухи гъби, нарязани на кубчета
- бял пипер
- 1 с. л. сусамово олио
- царевично нишесте (за сгъставяне)
- зелен лук, ситно нарязан
- тъмен оризов оцет (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Кипнете в тенджерка пилешкия бульон.
2. Прибавете към бульона гъбите, рачешкото месо, мидите, оризовото вино, пипера и оставете да ври на слаб огън.
3. Прибавете предватирелно разбитото яйце, разбърквайки супата.
4. Смесете нишестето с малко вода и го излейте внимателно към супата при непрестанно бъркане.
5. Накрая добавете и сусамовото олио и разбъркайте.
6. Сервирайте с нарязания ситно зелен лук и тъмния оризов оцет.
Най-важните съставки
бял пипер, гъби, зелен лук, миди, оризов оцет, оризово вино, пилешки бульон, рачешко месо, сусамово олио, царевично нишесте, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ