Регистрация

Супа с миди, целина и моркови



Супа с миди, целина и моркови
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1774

Мидена супа с ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Иалъчен на 19.06.2017

Ястие, подобно на паеля, но във вариант супа готвят Лора и Стоян, като пренасят морския дух в кухнята, благодарение на килограм черни миди с черупките. След като мекотолото се свари за около 2 минути, от кипенето му остава ароматен бульон, чиито дъх водещите подсилват с добавката на чесън и девесил. Сега започва същинското готвене:

Наситнени лук, моркови и целина се запържват в тенджера, след това се заливат с мидения бульон, добавя се вода, ароматизират се с дафинов лист и остават на котлона да покъкрят. На следващ етап при тях влиза и ориз, а докато той се развари, мидите се почистват от черупките, а един домат се нарязва на кубчета. Остава още да приготвим застройката - от разбити жълтъци с кисело мляко и брашно. После добавяме доматите и мидите в чорбата и застройваме, като темперираме застройката с част от бульона. Супата се сервира поръсена с наситнен пресен девесил, който носи типичния морски дъх.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта