Регистрация

Супа от леща с бекон, наденица и картофи

Супа от леща с бекон, наденица и картофи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 854

Леща чорба с наденица, картофи, зеленчуци и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г бекон (цяло парче, а не на слайсове)
  • 200 г тънки наденички
  • 1 глава лук
  • 1-2 стебла целина (около 100 г общо)
  • 1 морков около 100 г
  • 2-3 скилидки чесън
  • 300 г картофи
  • 200 г леща
  • 2 л вода
  • 2 дафинови листа
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус
  • щипка индийско орехче
  • листа магданоз

Начин на приготвяне:

1. Бекона нарежете на лентички, наденичките на кръгчета с дебелина около 2 см., лука, моркова и целината - на много ситно, а картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета като за мусака.

2. Изсипете бекона в тенджера, сложете на котлона и пуснете на силен огън. Щом зацвърчи започнете да разбърквате и готвите 3 минути. Добавете наденичките и гответе още три минути.

3. Намалете огъня на умерен. През интервал от две минути добавяйте съответно лука, целината, морковите, намачкания чесън, картофите и лещата. След това залейте с водата. Добре е да е топла, още по-хубаво - да е вряла.

4. Намалете огъня на слаб, пуснете дафиновите листа в тенджерата и гответе 15 минути под капак на слаба температура.

5. Сипете ябълковия оцет, захарта, сол и пипер, размешайте и варете още 3-4 минути. Извадете дафиновите листа.

6. Поръсете с индийско орехче, спрете котлона и оставете тенджерата на него за още 10-15 минути. След това поръсете с наситнени листа свеж магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта