Леща чорба с праз лук и пилешко месо
Сгряваща супа с леща, домати, моркови, пащърнак, пилешко месо от бутчета и азиатски подправки.
Бон Апети
Излъчен на 24.01.2017
Готвим супа от леща, но с много продукти, включително и месо. Идеята е да сложим на трапезата си здравословно и засищащо ястие, което да ни стопли и наяде хубаво. Спираме се на най-вкусната част от пилето - месо от бут без кост и кожа. Него, както и зеленчуците - праз лук, моркови и пащърнак запържваме, а после варим заедно с лещата. Следва добавка на 2 консерви с домати на кубчета, както и на азиатски подправки, които разгръщат целия вкусов потенциал на продуктите.
Супата поднасяме по желание с резени сварено яйце, резени лимон и малко пресен кориандър или магданоз, който да излъчва свежест в завършения вариант.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ