Супа от грах с кори лазаня
Свински опашки с грах и лазаня.
Необходими продукти:
- 100 г. листа лазаня
- 1 чаша замразен грах
- сол и пипер
- 5 с.л. зехтин Extra Virgin
За бульона:
- 300 г. свински опашки
- всякакъв зеленчук, какъвто имате под ръка
- 1.5 л вода
Начин на приготвяне:
1. Първо пригответе супата като обикновен пилешки бульон, но заменете месото със свински опашки или каквото изберете от месарницата.
2. В много кипяща вода сложете шепа сол и зехтин. Сложете зехтин, защото листата лазаня лесно се залепят едно за друго. Точно преди да ги сложите във водата, натрошете листата на триъгълни форми и ги варете от 6-8 мин. Оцедете ги.
3. Прецедете бульона и добаве граха в чистия бульон.
4. Сложете лазанята на дъното на купа и залейте със супата. Накрая добавете настърган пармезан, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ