Регистрация

Супа от броколи, карфиол и зеле

Супа от броколи, карфиол и зеле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4492

Зеленчукова супа без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • половин глава броколи
  • половин глава карфиол
  • четвърт глава лук
  • 2 гл. дребен лук шалот
  • 2 стръка целина
  • 3 ч. пилешки бульон
  • 1 ч. сметана
  • 2 с.л. сирене маскарпоне
  • 6 филии пушено сирене проволоне
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. бял пипер
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 230°С. След това отделете главите на броколите и карфиола от стъблата им. Нарежете главите броколи и карфиол на отделни цветчета, изсипете ги в тава и ги залейте със зехтин, сол и черен пипер. Сложете тавата във фурната и печете броколите и карфиола 15 мин., докато придобият леко златист цвят.

2. Междувременно нарежете лука, шалота, целината и стъблата броколи и карфиол. Излейте олио в голяма тенджера, така че да се покрие дъното и нагрейте тигана на умерен огън, докато зехтинът започне да бълбука. Изсипете нарязаните лук, шалот, целина, броколи и карфиол в тенджерата и ги запържете, докато станат прозрачни. Докато те се пържат, нарежете зелето. Когато зеленчуците се запържат, колкото е необходимо, добавете зелето и пържете, докато омекне, като от време на време бъркате.

3. Броколите и карфиолът трябва да са се опекли и да сте ги извадили от фурната. Изсипете ги в тенджерата с останалите зеленчуци и разбъркайте. Изсипете пилешкия бульон, усилете огъня и изчакайте, докато закъкри. Оставете да къкри 20 мин., за да се смесят вкусовете, като при нужда намалявайте огъня.

4. Докато супата се вари, нарежете на кубчета пушеното сирене проволоне и оставете маскарпонето да се затопли до стайна температура. Когато супата спре да къкри, излейте сметаната и затоплете супата, докато се сгъсти леко. С блендер разбийте супата на пюре с хомогенна консистенция. След това добавете сиренето проволоне, кимиона, белия пипер и разбъркайте, за да се смесят. Най-накрая, преди да сервирате, добавете сиренето маскарпоне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта