Сундубу Чиге или скариди по корейски
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 3766
Миди със скариди и гъби в люта комбинация.
Необходими продукти:
- 3 с.л. червен пипер
- 2 с.л. сусамово олио
- 2 малка глава лук, нарязан на кубчета
- 3 скилидки чесън, счукан
- 600 г скариди, обелени, без жилите
- едро смлян червен пипер
- 1 пакет меко тофу, нарязано на малки кубчета
- 1 кубче телешки бульон
- 2 1/2 ч.ч. вода
- 2 ч.л. рибен сос
- връзка зелен лук
- 300 г миди, без черупките
- 300 г гъби, каквито желаете (шиитаке и еноки са за предпочитане, но и печурки стават)
- 1 с.л. корейски пастет от червена чушка
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. В тиган загрейте сусамовото олио и прибавете лука и чесъна. Изпържете ги до готовност.
2. След това добавете скаридите и мидите. Сложете червен пипер и пържете.
3. Налейте водата и добавете кубчето телешки бульон. Сложете и рибения сос.
4. Прибавете гъбите, тофуто и корейския пастет от червена чушка.
5. Добавете яйцето и го разбъркайте с вилица, за да се получат конци.
6. Сложете пролетния лук отгоре и поднесете върху ориз.
Най-важните съставки
вода, гъби печурки, зелен лук, лук, лют пипер, миди, рибен сос, скариди, сусамово олио, телешки бульон, тофу, червен пипер, червени чушки, чесън, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ