Регистрация

Корейска яхния Сундубу чиге с тофу

Корейска яхния Сундубу чиге с тофу
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4369

Зеленчукова яхния с телешки бульон и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. червен пипер на прах
  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 малки глави лук, нарязани
  • 3 скилидки чесън, накълцани
  • скариди, обелени и почистени (количеството е по ваш избор)
  • червен пипер на люспи
  • 1 буца меко сирене тофу, нарязано на кубчета
  • 1 кубче говежди бульон
  • 2 ½ ч. вода
  • 2 с.л. рибен сос
  • 1 връзка зелен лук
  • черни миди, извадени от черупката (количеството е по ваш избор)
  • гъби (по ваш избор, например „Шитаке“, култивирани печурки и др.)
  • 1 с.л. лютив червен пипер
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. В тенджера загрейте сусамовото олио и добавете лука и чесъна. Запържете ги.

2. Добавете скаридите и мидите. Добавете червения пипер на прах и пържете.

3. Долейте водата, оставете да заври и добавете кубчето говежди бульон. Добавете рибения сос.

4. Добавете гъбите, сиренето тофу и лютия червен пипер.

5. Добавете яйцето и го разбийте с вилица, докато стане на нишки.

6. Добавете зеления лук и с получената яхния залейте малко сварен ориз. Сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта