Регистрация

Странджански лучени палачинки със сланина



Странджански лучени палачинки със сланина
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2691

Саченик с карамелизиран лук и свинска мазнина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.02.2016

Страндженски саченик - това е солена палачинкова торта по българска народна рецепта от Странджа. Правят се дебели палачинки с големината и дебелината на катми, а между тях се слага плънка от лук, запържен в сланина. Отгоре заливаме със захарен сироп - странно, нали? Ястието е страхотно за зимната трапеза и има уникален български вкус, но не си го правете за августувска закуска например.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта