Спанак с чесън и кедрови ядки
Спаначена гарнитура за яйца и месо.
Необходими продукти:
- 150 г спанак
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. кедрови ядки
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. вода
- 1 ч.л. сол
- лимонов сок
- черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте спанака и го нарежете по дължина на парчета от по 5 см. Отделете стеблата от листата. Счукайте чесъна. Препечете кедровите ядки в сух тиган без мазнина, докато усетите аромата им. Заделете.
2. Сгорещете олио в тиганче и сотирайте чесъна, докато усетите аромата му. Добавете стръковете спанак и пържете 1 мин. Добавете листата, солта и водата и пържете до омекване на спанака.
3. Добавете кедровите ядки и поръсете с лимонов сок. Разбъркайте хубаво и поръсете с прясно смлян черен пипер.
4. Поднесете с пържено или поширано яйце и препечен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ