Регистрация

Спагети с яйце за закуска

Спагети с яйце за закуска
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5614

Сгответе си благоуханна паста с бекон, сметана и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г сварени спагети + няколко лъжици от водата, в която са варени
  • 4 резена бекон, нарязан на хапки и запържен до златисто, запазете и мазнината
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 или 2 листа градински чай, смляни
  • 2 с. л. смлян пресен магданоз
  • ¼ ч. ч. сметана
  • 2 яйца
  • сол и черен пипер на вкус
  • пармезан (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сложете сварените спагети в тиган, прибавете няколко супени лъжици от водата, в която са варени плюс сметаната.

2. Прибавете към сметаната и бекона.

3. Запържете чесъна и градинския чай в мазнината от бекона. Отцедете чесъна и градинския чай от мазнината и ги прибавете към сметаната и бекона.

4. Загрейте спагетите и сметаната докато кипнат. Изключете котлона и оставете спагетите в горещата сметана докато готвите яйцата. Така спагетите ще поемат сметаната.

5. Изпържете яйцата в остатъка от олиото, в което е пържен бекона. Пържете докато белтъкът се стегне, жълтъкът обаче трябва да остане течен.

6. Сложете спагетите в две плитки купички и ги покрийте с пържените яйца. Прибавете сол, пипер, магданоза и пармезана.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
питателно :-)

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта