Спагетини с босилек и чери домати
Паста с шарени домати и пекорино.
Необходими продукти:
- ¼ чаша чист зехтин
- 2 обелени скилидки чесън
- 1 с.л. стърготини лют червен пипер (ако не обичате люто, използвайте от обикновен червен пипер)
- 500 г чери домати, разрязани наполовина (за да направите ястието по-интересно, нека половината домати бъдат жълти, а другата половина червени)
- 5 големи листа босилек (или повече, на вкус)
- сол на вкус
- 1 пакет спагетини
- ½ чаша настъргано сирене Pecorino Romano
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтин в тиган. Обелете и внимателно счукайте чесъна. Сложете чесъна и стърготините червен пипер в тигана.
2. Нарежете чери доматите през половината и накъсайте босилека на малки парченца. Добавете чери доматите и босилека в тигана. Оставете да къкри за 5 минути. Овкусете със сол. Извадете скилидките чесън.
3. Сгответе спагетите според инструкциите на пакета. Отцедете и сложете в купа заедно със соса. Украсете с прясно настъргано сирене Pecorino Romano.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ