Регистрация

Спагети с риба тон и кашкавал

Спагети с риба тон и кашкавал
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5624

Сочни спагети с хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г паста
  • 400 г риба тон от консерва, отцедена
  • 250 г сос болонезе
  • 1 глава червен лук, нарязан на кубчета
  • 2 скилидки чесън, нарязан ситно
  • щипка лют червен пипер на люспи
  • голяма шепа грах
  • 100 г сирене халуми, нарязано на кубчета
  • 150 г сирене чедър, настъргано

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190 С.

2. Подварете пастата за няколко минути (не е необходимо да е напълно сготвена).

3. Леко запържете лука и чесъна и добавете към тях люспите червен пипер.

4. Прибавете рибата тон и я разделете на малки парченца, след което добавете граха и сиренето халуми.

5. Залейте със соса болонезе, сложете отгоре пастата и разбъркайте добре.

6. Прехвърлете всичко в тавичка и наръсете ястието с настърган чедър.

7. Запечете за около 20 минути или докато кашкавалът се разтопи и част от пастата отгоре стане леко хрупкава.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта