Спагети с пикантни кюфтенца
Паста с кюфтета и пресни билки.
Необходими продукти:
- 120 г среда от бял хляб
- 250 мл мляко
- 450 г кайма смес
- 1 глава лук
- 1 люто чушле
- 3 скилидки чесън
- 30-тина грама листа магданоз
- сол и черен пипер
- 30 г пармезан
- 3 с.л. зехтин
- 200 мл бульон
- 300 г спагети (или друга паста по избор)
- 2 литра вода за варенето
- 50 г кашкавал или пармезан
- листата на връзка копър
- рукола, зехтин, пармезан за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Натрошете хлабя на парчета в купа и залейте с млякото. Оставете настрана.
2. В друга купа изсипете каймата, добавете сол и пипер и наситнените люта чушка, магданозени листа, лук и чесън. Поръсете с 30 г пармезан и сипете 1 с.л. зехтин.
3. Изстискайте хляба от млякото и натрошете отгоре. Разбъркайте много добре и замесете каймата. Сложете ръкавица, за да не си подлютите пръстите и да не ги омиришете на чесън.
4. Оформете малки кръгли кюфтенца. В голям тиган или тенджера с капак изсипете бульона, добавете 1 с.л. зехтин и подгрейе до кипване. Подредете кюфтенцата вътре и гответе под капак за 12 минути.
5. Кипнете водата за пастата, разтворете в нея 1 с.л. сол и добавете 1 с.л. зехтин. Щом е добре кипнала, сложете вътре пастата и варете с минута по-малко от инструкцията на опаковката.
6. Отцедете пастата от водата и я прибавете при кюфтенцата. Поръсете със сол и пипер, наситнени листа копър и рендосан кашкавал или пармезан. Дръжте на огъня около минута, като разбърквате.
7. Прехвърлете в индивидуални порции, покапете със зехтин, поръсете с рендосан кашкавал или пармезан и сложете листенца рукола по желание. Поднесете топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ