Спагети с наденица по филипински
Спагети Уорчестършир с домати и месо.
Необходими продукти:
- зехтин
- 1 голяма скилидка чесън, счукан
- 1 малка глава бял лук, нарязан
- 1 стрък целина, нарязана
- 1/2 ч.ч. нарязани моркови
- 1 червена сладка чушка, нарязана
- 2 големи домата, нарязан на кубчета
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. рибен сос
- 1 кубче телешки бульон
- 700 г телешка кайма
- 1 ч.ч. вода
- 1 с.л. сос Уорчестършир
- 1 малка консерва доматен сос
- 1 малка консерва домати
- 1.5 ч.ч. бананов сос
- 1 с.л. кафява захар
- 1/4 ч.ч. настърган силен чедар
- 1 голяма наденица, нарязана диагонално
- 1/2 ч.ч. нарязани гъби
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 1 ч.л. нарязан босилек
- 1 ч.л. нарязан риган
Начин на приготвяне:
1. Загрейте щедро количество зехтин тенджерка и започнете да сотирате чесъна, лука, морковите, целината, доматите и червената сладка чушка.
2. Овкусете със сол и пипер. Гответе до омекване на зеленчуците. Прибавете каймата и пържете докато покафенее. Налейте вода, прибавете дафинов лист, кубчето телешки бульон, подправките и рибения сос.
3. Варете на среден огън. Прибавете доматения сос, консервираните домати, банановия сос и ако е необходимо, още вода. След това прибавете кафявата захар и настърганото сирене. Накрая сложете наденицата и гъбите.ю
4. Разбъркайте и оставете да къкри за около 30 мин. Доовкусете, ако е необходимо. Ако обичате по-пикантния вкус, прибавете смлян пипер.
5. Поднесете с паста по избор, например спагети, които може да са и пълнозърнести. Поръсете с още настърган чедар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ