Спагети в млечна супа
Супа със спагети и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1/2 пакет спагети
- 1 с.л. масло
- 1 с.л. зехтин
- 2 ч.ч. мляко
- 1 ч.ч. бульон (по избор)
- сушени гъби шийтаке, накиснати до омекване и нарязани на филийки
- моркови, обелени и нарязани на тънки ленти
- царевично брашно (за сгъстяване)
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите почти до степен ал денте.
2. Сгорещете зехтин и разтопете масло в тенджерка. С помощта на зехтина, маслото няма да изгори, но все пак внимавайте, защото вкусът ще е горчив, ако това стане.
3. Когато маслото се разтопи, прибавете гъбите и морковите и запържете като разбърквате, докато морковът поомекне. По желание може да добавите и китайско зеле.
4. Добавете млякото и бульона. Щом всичко заври, намалете котлона.
5. Разтворете 1 1/2 ч.л. царевично брашно с малко вода и го добавете в супата. (Добавете повече или по-малко брашно, в зависимост от гъстотата, която желаете да постигнете.)
6. Прибавете спагетите и варете до пълната им готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ