Сочен безглутенов шоколадов кекс
Кекс с нахут и шоколад.
Необходими продукти:
- 200 г полусладък шоколад
- 350 г нахут
- 4 яйца
- 180 мл захар
- 1/2 с.л. без глутенов бакпулвер
- 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175 С.
2. Намажете и наръсете с брашно 23-сантиметрова кръгла тавичка за кекс.
3. Разтопете шоколада на водна баня.
4. Разбийте яйцата заедно с нахута в блендер или с пасатор до получаването на много гладка смес.
5. Прибавете захарта и бакпулвера и продължете да пасирате докато сместа стане хомогенна.
6. Прибавете към нея шоколада и разбъркайте докато се смесят добре.
7. Прехвърлете сместа в тавичката.
8. Печете 40 минути или до готовност (проверете с клечка за зъби – трябва да излиза чиста).
9. Оставете да се охлади за 15 минути и чак след това извадете кекса от тавичката.
10. Сервирайте със сладолед или крем карамел.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ