Шоколадов кекс без брашно
Маслен безглутенов кекс с шоколад и яйца.
Необходими продукти:
- 470 г шоколад (с по-висок процент какао, може и черен, но най-добре тъмен млечен)
- 230 г масло
- 6 яйца
- 60 г захар
- 60 г пудра заха
- ванилова есенция
- плодове, сметана, сладолед или друго за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. В касерола натрошете шоколада, добавете маслото на кубчета и разтопете на водна баня.
2. Разделете белтъците от жълтъците. Започнете да разбивате белтъците и щом се пообразува пяна, добавете пудра захарта и разбийте на сняг.
3. В друга купа разбийте жълтъците със захарта на крем. Добавете в тях шоколада с маслото, ванилията и разбъркайте. После прибавете и белтъците и разбъркайте внимателно с шпатула.
4. Пресипете сместа във формичка за кекс и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 25 минути.
5. След изваждане охладете и поднесете с топка сладолед, бита сметана и какаова поръска или друга декорация по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ