Регистрация

Шоколадов кекс без брашно

Шоколадов кекс без брашно
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1406

Маслен безглутенов кекс с шоколад и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 470 г шоколад (с по-висок процент какао, може и черен, но най-добре тъмен млечен)
  • 230 г масло
  • 6 яйца
  • 60 г захар
  • 60 г пудра заха
  • ванилова есенция
  • плодове, сметана, сладолед или друго за украса по желание

Начин на приготвяне:

1. В касерола натрошете шоколада, добавете маслото на кубчета и разтопете на водна баня.

2. Разделете белтъците от жълтъците. Започнете да разбивате белтъците и щом се пообразува пяна, добавете пудра захарта и разбийте на сняг.

3. В друга купа разбийте жълтъците със захарта на крем. Добавете в тях шоколада с маслото, ванилията и разбъркайте. После прибавете и белтъците и разбъркайте внимателно с шпатула.

4. Пресипете сместа във формичка за кекс и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 25 минути.

5. След изваждане охладете и поднесете с топка сладолед, бита сметана и какаова поръска или друга декорация по избор.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта