Сотирани скариди с гъби
Скариди с печурки и майонеза на тиган.
Необходими продукти:
- 150 г скариди
- 250 г пресни печурки
- 1 глава лук
- 100 г кашквал
- 2 с.л. майонеза
- 2 скилидки чесън
- 1/2 връзка копър
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Почистете скаридите от жилата. Ако не ви се занимава с кулинарни експерименти, си купете почистени скариди.
2. Печурките нарежете на полумесеци, а лука наситнете.
3. Сгорещете в тиган или касерола олиото и запържете в него лука докато стане прозрачен. Добавете гъбите и гответе докато пуснат вода.
4. Добавете скаридите. Ако са прекалено големи, ги нарежете на 2-3 части по ширина. Гответе 5 минути от добавянето им, като през това време водата от гъбите трябва да изври.
5. Добавете маслото, разбъркайте и гответе още минута. Поръсете с кашкавала и махнете от огъня.
6. В хаванче счукайте чесъна със сол. Добавете лимоновия сок, майонезата и пипер на вкус. С тази смес овкусете готовите скариди.
7. Поднесете с бейби листенца спанак или салата и поръсете с наситнен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ