Печени гъби със скариди и кашкавал
Гъбени кошнички със скариди в масло.
Необходими продукти:
- 20 гъби
- 20 скариди
- 100 г кашкавал
- 150 г масло
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. олио
- сол
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите от пънчетата. Запазете пънчетата за бульон - храна не бива да се изхвърля.
2. Подредете гъбите в тава, застлана с хартия за печене с отвора нагоре и бутнете във фурната на 180 градуса за 10-тина минути.
3. През това време намачкайте на паста чесъна със сол и почистете скаридите, ако е останало нещо - не трябва да има вена, глава и опашка. Рендосайте на ситно кашкавала
4. Сгорещете олиото, разтопете в него маслото и добавете чесъна. Гответе 30 секунди и вкарайте скаридите. Гответе по около минута до две от всяка страна.
5. Извадете гъбите от фурната. Във всяка сипете по малко от отделилия се в тигана маслен сос. След това поставете по скарида и отгоре поръсете рендосан кашкавал.
6. Върнете във фурната за 5 минути.
7. Извадете и по желание украсете с прясна подправка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ