Сотирани картофи с яйца и чесън
Картофи соте с чесън, лук и чушка, поднесени със запържени яйца в същия тиган.
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 1 неголяма глава лук
- 1 червена чушка
- 1-2 скилидки чесън
- 3 с.л. олио
- 30 г масло
- 1 ч.л. сол (равна) и 1 с.л. сол
- 1 ч.л. червен пушен пипер (или обикновен, ако нямате пушен)
- 2 яйца + сол и пипер
- листа копър
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте добре и гответе с обелката, ако не е прекалено дебела. Разрежете на половинки, всяка половинка надлъжно на четвъртини, а после напречно на кубчета с големината на хапка.
2. Прехвърлете в тенджера, поръсете с 1 с.л. сол и залейте с вода. Кипнете и варете 10 минути. Отцедете от водата след това.
3. Докато картофите се варят нарежете на ситно лука и на много ситно чесъна. Чушката нарежете на кубчета.
4. Изсипете в тиган 1 с.л. от олиото и разтопете на умерен огън в него маслото. Сипете картофите и бъркайте периодично 10 минути.
5. Добавете чушката, лука и чесъна, подправете с 1 ч.л. сол и червения пипер и оставете да се готви още 5 минути. През това време наситнете магданозените листа.
6. Дръпнете картофките в едната страна на тигана, а в другата добавете 2 с.л. олио. Отгоре чукнете яйцата, поръсете със сол и пипер на вкус и оставете да се запържат до желаната от вас готовност. Най-вкусно е идеално изпържен белтък с рохък жълтък.
7. Прехвърлете блюдото в 1 или 2 порции и поръсете с пресен копър. Сервирайте топло.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ